#1 2018-05-03 18:21:29

mistamontiel
Player
United States
Reputation: 2
Location: Miami, FL, CUBA
Registered: 2018-05-03
Posts: 3
Windows 7 Firefox 56.0

SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

Salutations

First of all, thanks VERY much for allowing all resolutions ingame! cool

But the few mods that need 98 instead of NT compatibility will override that unfortunately and only show old res modes

Offline

    +1   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#2 2018-05-03 19:07:09

LuccaWulf
Player
United States
Reputation: 5
Location: Atlanta, GA
Registered: 2017-12-21
Posts: 24
Website
iOS Safari 10.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

Oh hey mista, you are on SiMPLE now XD


| §¤¢ | (Soldiers Of Carnage) Co-Leader
Member @ bfmods.com    Member @ is82.com
Member @ htroop.mricesoulutions.com    Member @ Moongamers
YouTube: LuccaWulf

Offline

    +1   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#3 2018-05-04 00:43:47

Jim2102
Player
United States
Reputation: 65
Location: USA
Registered: 2015-12-15
Posts: 117
Website
Windows 10 Chrome 66.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

Do you have the BF1942.exe patch with fixed master server + resolutions?

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#4 2018-05-04 02:18:11

bud
puppet
Reputation: 696
Registered: 2012-07-07
Posts: 2,637
Website
Windows 7 Firefox 59.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

mistamontiel wrote:

Salutations

First of all, thanks VERY much for allowing all resolutions ingame! cool

But the few mods that need 98 instead of NT compatibility will override that unfortunately and only show old res modes

Can you give some examples of these mods?

Offline

    +1   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#5 2018-05-04 04:30:28

Trench
Member
United States
Reputation: 37
Registered: 2014-05-05
Posts: 82
Windows 10 Chrome 66.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

mistamontiel wrote:

But the few mods that need 98 instead of NT compatibility will override that unfortunately and only show old res modes

Hey Mista.  Follow-up on bud's line of questioning, because "what mod actually requires this" is interesting, and wondering whether it's truly "requires" versus "is recommended."

There isn't anything you're going to do about this within the controls Windows provides end-users for compatibility mode, so long as you continue selecting "Windows 98" compatibility.  Nor is there anything the fixed SiMPLE BF1942.exe is going to be able to do about it, since the widescreen fix is enumerating the resolutions available through Windows.  (And setting Windows 98 compatibility has limited the resolutions available through Windows.)

There is an Application Compatibility Toolkit available for Windows which lets you play with enabling just individual compatibility shims for an application, rather than the pre-packaged sets of compatibility shims that are represented by selecting "Windows 98" compatibility mode, "Windows XP SP3" compatibility mode, etc.  Not exactly fun or obvious stuff, but technically it can be done.

Ostensibly, with that toolkit, you would be able to put together a set of shims that "does everything selecting Windows 98 compatibility does", but without including the change(s) that will effectively limit what video modes the application is allowed to see as selectable.  However, then the question becomes, "is a limit to the resolutions that are available actually required in order for the mod to work."  Meaning once you stop limiting the resolutions, is the mod you were setting "Windows 98" compatibility for going to break due to seeing higher resolutions, and is why they were recommending it in the first place.

-Trench

Offline

    +2   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#6 2018-05-04 18:31:30

mistamontiel
Player
United States
Reputation: 2
Location: Miami, FL, CUBA
Registered: 2018-05-03
Posts: 3
Windows 7 Firefox 56.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

7 64-bit here

Sengoku, DCX, DCFX, SH and FH (don't care for FH but I have for some reason) among few others need 98 compatibility to not load crash

Last edited by mistamontiel (2018-05-04 18:33:45)

Offline

    +1   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#7 2018-05-05 02:10:45

iCQ
Player
Saint Martin
Reputation: 56
Location: C0MMUN1ST 4SI4
Registered: 2017-07-31
Posts: 415
Website
Windows 7 Vivaldi 1.96

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

mistamontiel wrote:

7 64-bit here

Sengoku, DCX, DCFX, SH and FH (don't care for FH but I have for some reason) among few others need 98 compatibility to not load crash

Hi man,

Interesting... i mostly play on linux wine.. i set it to 64bit win7... i couldnt get FH to run.

But thanks to you i think i know where i have to be to fix this... THANKS!

Last edited by iCQ (2018-05-05 02:11:33)


So you call yourself a gamer? Try some FPS with us: NO NOOBS ALLOWED
It is faster, it is better... its FREE (ut4/epic)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#8 2018-05-05 03:47:48

bud
puppet
Reputation: 696
Registered: 2012-07-07
Posts: 2,637
Website
Windows 7 Firefox 59.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

If memory serves me right, i think pixelfighters had a reg-fix for FH

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#9 2018-05-05 09:00:05

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 728
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,723
Windows 7 Chrome 66.0

Re: SiMPLE 's BF1942.exe breaks in 98 mode!

...

Yes, but also important is a clean Install of FH with AdminRights.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

Board footer