#91 2020-04-08 20:23:03

mistamontiel
Player
United States
Reputation: +3
Location: Miami, FL, CUBA
Registered: 2018-05-03
Posts: 9
Website
Windows 10 Firefox 75.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

I just got Mumble again but eh?

2tBAQU7.png

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#92 2020-04-08 22:26:22

Arkos
Sedmin
Switzerland
Reputation: +2780
Registered: 2014-06-06
Posts: 7,047
Windows 7 Chrome 80.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

...

Wrong adress?

...

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#93 2020-04-12 08:26:02

Goldie
Marshal Murat
Georgia
Reputation: +337
Registered: 2019-08-09
Posts: 930
Windows 10 Chrome 80.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

i think i had same, wrong address or they changed it, bcz it tells you that it's not found

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#94 2020-05-17 16:02:44

CatoFFEY
Player
Reputation: 0
Registered: 2020-05-17
Posts: 3
Windows 10 Chrome 81.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

G'day!
I'm a Russian player and just installed a clean BF1942 for some nostalgia. It appeared to me, that in-game chat is somewhat dead for me — I'm not able to change the language I type in (Neither with CTRL+SHIFT or ALT+SHIFT), and probably because my system uses both English and Russian for typing, in-game default is Russian turned into some hieroglyphs.
I stumbled upon some Russian chat patch called BFRUSLS, but couldn't find a working link to download it.
Can somebody help me out with this issue? Chat is a reasonable part of the game to me smile

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#95 2020-05-17 16:26:53

Dashi_Dorzho
Member
Russia
Reputation: +82
Registered: 2015-06-28
Posts: 37
Windows 10 Microsoft Edge 17.17134

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

CatoFFEY wrote:

G'day!
I'm a Russian player and just installed a clean BF1942 for some nostalgia. It appeared to me, that in-game chat is somewhat dead for me — I'm not able to change the language I type in (Neither with CTRL+SHIFT or ALT+SHIFT), and probably because my system uses both English and Russian for typing, in-game default is Russian turned into some hieroglyphs.
I stumbled upon some Russian chat patch called BFRUSLS, but couldn't find a working link to download it.
Can somebody help me out with this issue? Chat is a reasonable part of the game to me smile

Hey Catoffey, here is the link for fixing hieroglyphs into normal letters: http://team-simple.org/download/BF1942-RUS-font.zip - download it and put font.rfa to Battlefield 1942\Mods\bf1942\Archives.
About changing language in-game, it's windows 10 bug which (I think) cannot be fixed with any ways and methods. You just can't do it, you have to completely close the game and switch in desktop. So pay attention which language is set before opening bf1942 wink

Last edited by Dashi_Dorzho (2020-05-17 16:27:41)

Offline

    Positive reputation 1   Negative reputation 0

#96 2020-05-17 16:57:26

ziba128
Member
Reputation: +473
Location: EaglesNest_Safe
Registered: 2012-10-14
Posts: 1,277
Website
Windows 10 Firefox 76.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

CatoFFEY wrote:

G'day!
It appeared to me, that in-game chat is somewhat dead for me — I'm not able to change the language I type in (Neither with CTRL+SHIFT or ALT+SHIFT), and probably because my system uses both English and Russian for typing, in-game default is Russian turned into some hieroglyphs.

Dashi_Dorzho wrote:

About changing language in-game, it's windows 10 bug which (I think) cannot be fixed with any ways and methods. You just can't do it, you have to completely close the game and switch in desktop. So pay attention which language is set before opening bf1942 wink

Punto Switcher solves the problem. If you forgot to run it before BF1942, you can press Alt+Tab, do it and then return to the game

Last edited by ziba128 (2020-05-17 16:59:23)

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#97 2020-05-17 17:40:48

CatoFFEY
Player
Reputation: 0
Registered: 2020-05-17
Posts: 3
Windows 10 Chrome 81.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Dashi_Dorzho wrote:
CatoFFEY wrote:

G'day!
I'm a Russian player and just installed a clean BF1942 for some nostalgia. It appeared to me, that in-game chat is somewhat dead for me — I'm not able to change the language I type in (Neither with CTRL+SHIFT or ALT+SHIFT), and probably because my system uses both English and Russian for typing, in-game default is Russian turned into some hieroglyphs.
I stumbled upon some Russian chat patch called BFRUSLS, but couldn't find a working link to download it.
Can somebody help me out with this issue? Chat is a reasonable part of the game to me smile

Hey Catoffey, here is the link for fixing hieroglyphs into normal letters: http://team-simple.org/download/BF1942-RUS-font.zip - download it and put font.rfa to Battlefield 1942\Mods\bf1942\Archives.
About changing language in-game, it's windows 10 bug which (I think) cannot be fixed with any ways and methods. You just can't do it, you have to completely close the game and switch in desktop. So pay attention which language is set before opening bf1942 wink

Oh, thank you a lot, friend!
Yeah, I'm running the game on win10, but I can accurately remember that I was able to switch the language on my dad's PC, which runs on win10 as well. Probably there are installed a lot of patches, which migrated from time when the game itself appeared.
Anyway, thanks again!

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#98 2020-05-17 17:41:46

CatoFFEY
Player
Reputation: 0
Registered: 2020-05-17
Posts: 3
Windows 10 Chrome 81.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

ziba128 wrote:

Punto Switcher solves the problem. If you forgot to run it before BF1942, you can press Alt+Tab, do it and then return to the game

Okay, gonna check it out now.
Thanks!

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#99 2021-06-04 10:21:06

I-ate-your
Player
Netherlands
Reputation: +5
Location: The Netherlands
Registered: 2020-05-14
Posts: 4
Windows 10 Chrome 91.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Hello guys,
Where can i place an unban request?
Was playing as Pepper-licks-@ss in battle of the bulge, and someone thought I was baseattacking while I was shooting back at a tank shooting at me.
Maybe worth a warning, or because I know the rules, a kick, but immediately a ban? I think admin had a bad day.

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#100 2021-06-04 11:04:09

nämeless
Semi-corrupt admin
Russia
Reputation: +2597
Location: Nizhny Novgorod, Russia
Registered: 2012-09-30
Posts: 9,767
Windows 7 Firefox 89.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

I-ate-your wrote:

Hello guys,
Where can i place an unban request?
Was playing as Pepper-licks-@ss in battle of the bulge, and someone thought I was baseattacking while I was shooting back at a tank shooting at me.
Maybe worth a warning, or because I know the rules, a kick, but immediately a ban? I think admin had a bad day.

https://team-simple.org/forum/viewforum.php?id=4

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#101 2021-06-25 22:59:03

Kayck Meds
Player
Reputation: 0
Registered: 2021-06-25
Posts: 1
Windows 7 Firefox 89.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

I have a question, how to create a server on battlefield 1942?

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#102 2021-06-26 02:39:25

Arkos
Sedmin
Switzerland
Reputation: +2780
Registered: 2014-06-06
Posts: 7,047
Windows 7 Chrome 91.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

...

You can make one at your home, but then it's not that funny to let a PC run just for Bf1942 and let it run 24h. (If it has to).

But it could be an old PC, because a server has no GraficFiles.

It does not even need a PC with a dedicated Graficcard.

...

A cheap solution is a root server. That cost somehow  ~5 Euro per month.

A dedicated Server cost more, but it's only the right choice if there are allways people playing on it.


https://www.server4you.de/virtual-server

https://www.server4you.de/

...

You can make a testdrive at home, with the "Battlefield Server Installation" and the Battlefield Servermanager 2.01

https://team-simple.org/forum/viewtopic … 1043#p1043

http://www.bf-games.net/downloads/203/b … ndows.html

...

Last edited by Arkos (2021-06-26 02:40:41)

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#103 2021-08-30 10:36:00

ridgeraiser
Player
Germany
Reputation: +52
Location: Simple City
Registered: 2015-07-01
Posts: 156
Website
Windows 7 Firefox 90.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Why the bf1942.sk website goes down since a time? Since when it happens? Know anyone the reason here?

And my next Question is about the hslan EoD Server, can you please make this Server visible in the Gamespy Browser? :
https://www.gametracker.com/server_info … 242:14567/

BF1942%2B2017-12-08%2B23-45-00-79.jpg

The Server is listed in gametracker.com, but its hide in all Gamespy Browsers. The solution for the moment toplay is, put the Server Address IP manual on your Gamespy Browser, after then the Server is added to the list. But to beware the to the list is, to add the Server to your favourites, because after your next Browser Update the Server goes lost. Thats why i ask, is it possible to list the 24/7 EoD hslan Server visible, like all the other listed Server at the Gamespy Browser?

Last edited by ridgeraiser (2021-08-30 10:48:05)

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#104 2021-08-30 11:16:40

msbd
Member
Germany
Reputation: +47
Registered: 2016-09-04
Posts: 115
Windows 10 Opera 78.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

ridgeraiser wrote:

Why the bf1942.sk website goes down since a time? Since when it happens? Know anyone the reason here?

And my next Question is about the hslan EoD Server, can you please make this Server visible in the Gamespy Browser? :

The Server is listed in gametracker.com, but its hide in all Gamespy Browsers. The solution for the moment toplay is, put the Server Address IP manual on your Gamespy Browser, after then the Server is added to the list. But to beware the to the list is, to add the Server to your favourites, because after your next Browser Update the Server goes lost. Thats why i ask, is it possible to list the 24/7 EoD hslan Server visible, like all the other listed Server at the Gamespy Browser?

The server needs to send heartbeats to master.bf1942.sk and have the gamespy port 23000 open. To send the heartbeats you can either resolve the name locally in the hosts file of the server or you can rename it via a binary patch.
I'm sure bud is going to provide links as per usual smile

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#105 2021-08-30 19:24:25

Trench
Member
United States
Reputation: +130
Registered: 2014-05-05
Posts: 221
Windows 10 Chrome 92.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

ridgeraiser wrote:

...is it possible to list the 24/7 EoD hslan Server visible, like all the other listed Server at the Gamespy Browser?

The http://master.bf1942.sk/ server shows the needed HOSTS file information right at the top of the page.  Although the "additional options" information link tries to go to the AX forums, and that is a dead link currently.

Essentially the "additional options" are to use the server binaries available from https://team-simple.org/download/, which among other fixes have also been patched to communicate the server heartbeat to master.bf1942.sk instead of master.gamespy.com.  i.e. The patched servers will resolve and communicate with master.bf1942.sk directly, instead of having to change the HOSTS file to "trick" the server into wanting to do that.

Successfully seeing your server in the in-game browser of course also relies upon the fact that your players -- the clients who want to connect to your server -- have also either performed the HOSTS file change to "trick" master.gamespy.com lookups to go to master.bf1942.sk.  Or, they have downloaded and applied patched client binaries that already do this.  The client binaries available at https://team-simple.org/download/ already do this, in addition to many other great fixes and changes.

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#106 2021-08-31 03:12:27

bud
maestro
Reputation: +1842
Location: shangri la
Registered: 2012-07-07
Posts: 3,959
Website
Windows 10 Firefox 91.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

ridgeraiser wrote:

The Server is listed in gametracker.com, but its hide in all Gamespy Browsers.

Ask the SysOp to ping 94.23.196.155 from 83.169.7.242 post result.

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#107 2021-11-03 09:21:42

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 93.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

when was the IP changed to 194.88.105.25  ?
why am I not able to ping it?

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#108 2021-11-07 08:24:37

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

@Arkos

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#109 2021-11-07 11:51:58

Sunshine
Empress of Doom
United States
Reputation: +4719
Registered: 2012-08-14
Posts: 6,736
Website
Android Opera 65.2

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

jime1 wrote:

when was the IP changed to 194.88.105.25  ?
why am I not able to ping it?

January 2020:
https://team-simple.org/forum/viewtopic.php?id=7727

tuia wrote:

You can also use these hostnames to connect, they will always resolve to the server IP address:

  • bf1942.team-simple.org

  • play.team-simple.org

Offline

    Positive reputation 1   Negative reputation 0

#110 2021-11-08 08:34:39

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Sunshine wrote:
jime1 wrote:

when was the IP changed to 194.88.105.25  ?
why am I not able to ping it?

January 2020:
https://team-simple.org/forum/viewtopic.php?id=7727

tuia wrote:

You can also use these hostnames to connect, they will always resolve to the server IP address:

  • bf1942.team-simple.org

  • play.team-simple.org

wow! TY sun, always so helpful

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#111 2021-11-08 08:48:44

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

So you mean, with this new technology, we wont be able to ping to the server ip address?

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#112 2021-11-08 09:47:18

joint
Member
Ukraine
Reputation: +1384
Location: Dnepropetrovsk, Ukraine
Registered: 2012-05-24
Posts: 5,960
Android Chrome 95.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

jime1 wrote:

So you mean, with this new technology, we wont be able to ping to the server ip address?

No. You can ping by host name.
Ip adress changes but hostname persists.

Last edited by joint (2021-11-08 09:47:38)

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#113 2021-11-09 06:15:46

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

joint wrote:
jime1 wrote:

So you mean, with this new technology, we wont be able to ping to the server ip address?

No. You can ping by host name.
Ip adress changes but hostname persists.

I tried hostname ping, does not work at my end
: (

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#114 2021-11-09 14:05:00

joint
Member
Ukraine
Reputation: +1384
Location: Dnepropetrovsk, Ukraine
Registered: 2012-05-24
Posts: 5,960
Android Chrome 95.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

jime1 wrote:
joint wrote:
jime1 wrote:

So you mean, with this new technology, we wont be able to ping to the server ip address?

No. You can ping by host name.
Ip adress changes but hostname persists.

I tried hostname ping, does not work at my end
: (

Hm, dont know what to suggest, change dns to 8.8.8.8 or check if you can ping at least any server and try cmd tracert Instead cmd ping and look then.
Here some good tech guys, they would help you, but its not enough info..

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#115 2021-11-09 19:09:07

bud
maestro
Reputation: +1842
Location: shangri la
Registered: 2012-07-07
Posts: 3,959
Website
Windows 10 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Its a firewall setting. If you try ping my server 172.245.186.156 it should cut after 9 seconds

-A INPUT -p icmp -m icmp --icmp-type 8 -m limit --limit 9/sec --limit-burst 1 -j ACCEPT

Offline

    Positive reputation 1   Negative reputation 0

#116 2021-11-09 21:41:55

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

joint wrote:
jime1 wrote:
joint wrote:

No. You can ping by host name.
Ip adress changes but hostname persists.

I tried hostname ping, does not work at my end
: (

Hm, dont know what to suggest, change dns to 8.8.8.8 or check if you can ping at least any server and try cmd tracert Instead cmd ping and look then.
Here some good tech guys, they would help you, but its not enough info..

https://ibb.co/dc50RGN
.
https://ibb.co/Wzb5Wq2
.
https://ibb.co/S088wk6
.

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#117 2021-11-09 21:49:42

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

bud wrote:

Its a firewall setting. If you try ping my server 172.245.186.156 it should cut after 9 seconds

-A INPUT -p icmp -m icmp --icmp-type 8 -m limit --limit 9/sec --limit-burst 1 -j ACCEPT

https://ibb.co/7vgqT2q
.
https://ibb.co/1JNPxqR
.
https://ibb.co/mJg2Yjq
.

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#118 2021-11-09 23:47:35

bud
maestro
Reputation: +1842
Location: shangri la
Registered: 2012-07-07
Posts: 3,959
Website
Windows 10 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Its a spam/overload filter, my settings is more forgiving than those simple use, i sharpened the timings now so it should timeout faster.

Offline

    Positive reputation 1   Negative reputation 0

#119 2021-11-10 06:25:10

jime1
Player
Reputation: +117
Registered: 2016-11-23
Posts: 330
Windows 7 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

bud wrote:

Its a spam/overload filter, my settings is more forgiving than those simple use, i sharpened the timings now so it should timeout faster.

Ok, I guess I'll just stop with this ping thing

https://ibb.co/XtYQ434

Offline

    Positive reputation 0   Negative reputation 0

#120 2021-11-11 07:03:57

bud
maestro
Reputation: +1842
Location: shangri la
Registered: 2012-07-07
Posts: 3,959
Website
Windows 10 Firefox 94.0

Re: Battlefield 1942 Questions & Answers

Thanks for testing it out swerve.gif

edit: you can ping simple servers from ingame menu. the game pings just one time and have to be manual clicked to update, but if you spam the update button it will lock up on you.

The great escape server does the same as it used to be simple-usa and has the same kind of settings.
-

spamming-update-button

simple-ping.jpg

Last edited by bud (2021-11-11 08:21:26)

Offline

    Positive reputation 1   Negative reputation 0

Board footer