#1 2018-12-16 18:21:14

aces of the ace
Player
United States
Reputation: 0
Registered: 2018-12-16
Posts: 7
Windows 7 Chrome 71.0

can't play

Hi. I have trouble downloading Battlefield 1942 full version with Windows 7 laptop.  The error said "Setup cannot continue. Please click Cancel to exi." Help me. I like this game and haven't been playing full version in 3 years! sad

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#2 2018-12-16 18:23:14

aces of the ace
Player
United States
Reputation: 0
Registered: 2018-12-16
Posts: 7
Windows 7 Chrome 71.0

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#3 2018-12-16 18:37:56

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 997
Registered: 2014-06-06
Posts: 3,239
Windows 7 Chrome 71.0

Re: can't play

...

You need this...

> Bf1942 > http://team-simple.org/download/Battlefield_1942.zip

> Road to Rome (Addon for other Simple-Server) > http://team-simple.org/download/Battlef … o_Rome.zip

> Secret Weapons (Addon for other Simple-Server ) > http://team-simple.org/download/Battlef … f_WWII.zip

...

> Open > and install it. It should run.

(If you have crashes, open Bf1942 Folder > right click on Blackscreen.exe > Compatibility > Run as admin > and SP3. The same you do with Bf1942.exe. It could be, it's allready done by the Bf1942 installer.)

...

Last edited by Arkos (2018-12-16 18:39:50)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#4 2018-12-16 22:28:01

aces of the ace
Player
United States
Reputation: 0
Registered: 2018-12-16
Posts: 7
Windows 7 Chrome 71.0

Re: can't play

well, it says "No data.bin! Setup cannot continue. Please click Cancel to exit."

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#5 2018-12-16 22:31:54

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 997
Registered: 2014-06-06
Posts: 3,239
Windows 7 Chrome 71.0

Re: can't play

...

You did unpack it?

What internet security you have? Because some block this files because it's not used by 10'000 players or more.

But if, then "data.bin" is not blocked, so i guess you didn't unpack it.

Extract the zip file and then start Setup.exe as admin. (right mouse > run as admin")

...

Last edited by Arkos (2018-12-16 22:33:14)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#6 2018-12-16 22:48:42

aces of the ace
Player
United States
Reputation: 0
Registered: 2018-12-16
Posts: 7
Windows 7 Chrome 71.0

Re: can't play

I did unpack

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#7 2018-12-16 23:14:37

aces of the ace
Player
United States
Reputation: 0
Registered: 2018-12-16
Posts: 7
Windows 7 Chrome 71.0

Re: can't play

how do i extract  zip file and then start Setup.exe as admin. (right mouse > run as admin")

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#8 2018-12-16 23:22:26

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 997
Registered: 2014-06-06
Posts: 3,239
Windows 7 Chrome 71.0

Re: can't play

...

After you unpacked it to a folder, start setup.exe from there.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#9 2018-12-17 17:16:47

Trench
Member
United States
Reputation: 55
Registered: 2014-05-05
Posts: 119
Windows 10 Chrome 71.0

Re: can't play

aces of the ace wrote:

how do i extract  zip file and then start Setup.exe as admin. (right mouse > run as admin")

The default handling in Windows will simply "open a .ZIP file as though it's a folder".  You will be able to see both the SETUP.EXE and the DATA.BIN file as you would any other folder, but unfortunately just double-clicking on the SETUP.EXE at that point will only extract SETUP.EXE and attempt to run just that file.  Which results in "DATA.BIN not found", because double-clicking on SETUP.EXE did nothing about DATA.BIN or any other files delivered in the same .ZIP.

One approach is you can just "drag" all the files you see out to your own temporary folder on your desktop, so that then you can double-click on SETUP.EXE from that folder, knowing it also has the DATA.BIN and all other files available.  (Right-click and "Run as Administrator" is also fine, although Windows is already going to force that to happen for this SETUP.EXE whether you elect to or not.)

Another way is to simply right-click the .ZIP file you downloaded (not double-click; not open such that you can actually see the files inside the .ZIP file) and select the "Extract" option Windows provides, which by default will offer to extract all the files from the .ZIP into a folder with the same name as the .ZIP file.  Which is helpful, but also unfortunate, because now you have a real folder named the same as the .ZIP.  Which is what you need, but can be more confusing for "am I looking at the contents of the .ZIP, or am I looking at the extracted folder."  Be sure and look at the top "address bar" of Windows Explorer to confirm you're looking at the "real folder" versus  a "folder" that actually ends in ".zip".

Offline

    +2   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#10 2018-12-19 20:47:47

aces of the ace
Player
United States
Reputation: 0
Registered: 2018-12-16
Posts: 7
Windows 7 Chrome 71.0

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#11 2018-12-21 02:22:05

iCQ
Player
Thailand
Reputation: 162
Location: BKK
Registered: 2017-07-31
Posts: 624
Website
Unknown Firefox 63.0

Re: can't play

did u figure it out already ace? what u posted we cannot see without create an account and log in there...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#12 2018-12-21 02:23:48

iCQ
Player
Thailand
Reputation: 162
Location: BKK
Registered: 2017-07-31
Posts: 624
Website
Unknown Firefox 63.0

Re: can't play

Arkos wrote:

...

You need this...

> Bf1942 > http://team-simple.org/download/Battlefield_1942.zip

> Road to Rome (Addon for other Simple-Server) > http://team-simple.org/download/Battlef … o_Rome.zip

> Secret Weapons (Addon for other Simple-Server ) > http://team-simple.org/download/Battlef … f_WWII.zip

...

> Open > and install it. It should run.

(If you have crashes, open Bf1942 Folder > right click on Blackscreen.exe > Compatibility > Run as admin > and SP3. The same you do with Bf1942.exe. It could be, it's allready done by the Bf1942 installer.)

...

fairly straight forward procedure... hope u can try again and get it to run, see u in the game

Last edited by iCQ (2018-12-21 02:24:13)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

Board footer