#1 2018-06-08 21:35:40

ferrelscent
Player
Reputation: 0
Registered: 2018-06-08
Posts: 5
Windows 10 Firefox 60.0

How to join a server

Really simple question I know....

I'd been away from BP1942 for years. A couple of months ago I started joining some servers via Gametracker Lite, but that seems to have shut down.

I really have no clue how else to join a server. I tried looking server IP addresses up on the Gametracker website and typing them into the 'Add server' option in the game but that doesn't work.

Is there any other way ?   Is there a Gametracker Lite alternative ?

Real shame as I was just getting back into it....and realising how much more fun the original was compared to the latest versions.

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#2 2018-06-08 21:45:16

MadMax
Member
Greece
Reputation: 210
Location: Piraeus
Registered: 2018-05-17
Posts: 248
Website
Windows 10 Firefox 60.0

Re: How to join a server

ferrelscent wrote:

typing them into the 'Add server' option in the game but that doesn't work.

try again with 163.172.13.221:14567

Last edited by MadMax (2018-06-08 21:46:46)


...and though we are not now that strength which in old days
moved earth and heaven, that which we are, we are;
one equal temper of heroic hearts,
made weak by time and fate, but strong in will
to strive, to seek, to find, and not to yield.

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#3 2018-06-08 21:52:18

ferrelscent
Player
Reputation: 0
Registered: 2018-06-08
Posts: 5
Windows 10 Firefox 60.0

Re: How to join a server

Thanks, will do, but won't this tie me to just one server? Is there a list of others anywhere ?

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#4 2018-06-08 21:54:08

ABAS
Get well soon Paulo
Iran
Reputation: 982
Registered: 2015-12-10
Posts: 1,542
Website
Android Chrome 57.0

Re: How to join a server

If your game browser freezes when you press update button , then download gamespy patch and install it

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#5 2018-06-08 21:58:48

MadMax
Member
Greece
Reputation: 210
Location: Piraeus
Registered: 2018-05-17
Posts: 248
Website
Windows 10 Firefox 60.0

Re: How to join a server

ddGwKoy.jpg
as abas said press the update button, and normaly you will see all simple servers


...and though we are not now that strength which in old days
moved earth and heaven, that which we are, we are;
one equal temper of heroic hearts,
made weak by time and fate, but strong in will
to strive, to seek, to find, and not to yield.

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#6 2018-06-08 22:31:42

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 758
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,744
Windows 7 Chrome 66.0

Re: How to join a server

...

Here the actual patch for Retail Version.

http://team-simple.org/download/bf1942- … atched.zip

If you have Origin, then look here > http://team-simple.org/download/

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#7 2018-06-08 22:39:19

ferrelscent
Player
Reputation: 0
Registered: 2018-06-08
Posts: 5
Android Chrome 59.0

Re: How to join a server

In game browser doesnt freeze, game just fails to start.

The ip madmax gave works.

So, generally, the way in is to find simple servers or type in ips ?

Or is there a gameteacker alternative ?

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#8 2018-06-08 22:40:01

ferrelscent
Player
Reputation: 0
Registered: 2018-06-08
Posts: 5
Android Chrome 59.0

Re: How to join a server

Arkos wrote:

...

Here the actual patch for Retail Version.

http://team-simple.org/download/bf1942- … atched.zip

If you have Origin, then look here > http://team-simple.org/download/

...

What doescthis patch do ?

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#9 2018-06-09 07:38:20

jime1
Player
Reputation: 89
Registered: 2016-11-23
Posts: 259
Windows 7 Firefox 56.0

Re: How to join a server

ferrelscent wrote:
Arkos wrote:

...

Here the actual patch for Retail Version.

http://team-simple.org/download/bf1942- … atched.zip

If you have Origin, then look here > http://team-simple.org/download/

...

What doescthis patch do ?

It makes things easier than  typing in ips
To  find simple servers click on PLAYERS


A.K.A. theaxisteam   A.K.A. theaxiscream  A.K.A. idli_sambaar
A.K.A. Every_One

banner8.gif

Offline

    +1   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#10 2018-06-09 08:15:58

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 758
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,744
Windows 7 Chrome 66.0

Re: How to join a server

...

Aftet that you can update the server list and see all servers in the game.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#11 2018-06-09 22:45:57

ferrelscent
Player
Reputation: 0
Registered: 2018-06-08
Posts: 5
Windows 10 Firefox 60.0

Re: How to join a server

OK I started again downloading all the BF1942 files, the original, RtR, Swatec and the patch. Now I get a freezing screen when I try to refresh servers. And when I try to run the patch I get a dialogue box saying "The code execution cannot proceed because BFCPRT.dll was not found. Reinstalling the program may fix this probem"

Any ideas ?

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#12 2018-06-10 07:27:52

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 758
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,744
Windows 7 Chrome 66.0

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#13 2018-06-10 09:30:04

Trench
Member
United States
Reputation: 40
Registered: 2014-05-05
Posts: 100
Windows 10 Chrome 67.0

Re: How to join a server

Probably not the issue, but just in case, make sure whatever method you're using to launch BF1942.EXE includes making the Battlefield 1942 program directory the current directory.  e.g. If using a shortcut, make sure the "Start In" directory in the shortcut is set to the directory where BF1942.EXE is located.  I've definitely seen the game fail to start if BF1942.EXE is executed without the game directory being the current directory.

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#14 2018-06-10 14:31:42

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 758
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,744
Windows 7 Chrome 66.0

Re: How to join a server

...

Then set Compatibility Mode to Windows XP SP3 for:

> Blackscreen.exe

> BF1942.exe

...

Otherwise i can help you via Teamviewer, if you want.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

Board footer