#1 2017-08-03 14:40:31

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Assemble

Hey
Pls help me for making assembled pc.
Pls suggest me
which
Ram 2x
Proccesor
Graphic card
Would be i use that make balance pc.
My budget is rs.21000
           $300
I have motherboard 2x ddr4 slot is available.
And also i have cpu fan with heatsink. And tec-14706 pietlier.


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#2 2017-08-03 16:58:54

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

What motherboard you have, Modell/Type? And if you have this Board, what is the actual CPU?


This would be an option:

G4560 and a 1050, but if, then i would take a 1050Ti. (But i don't know the prises there for Components.) 

Memory you can take a SingleChannel DDR4 2400 8Gb. The cheapest you can find. Or the cheapest Dualchannel DDR4 2400

https://www.youtube.com/watch?v=i9U7BuLgbVQ

...

But anyway. It depends if your MBoard is a Intel Board which supports Kybelake CPU's.

And you don't need DualChannel. There is no practical use except you render Films.

Another thing is. The Pentium processors have no AVX/AVX2, as I3-i7 do. You have to think now for what you use your PC.

If you have a nVidia Graficcard you can shadowplay your Ingame Videos.

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 17:20:27)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#3 2017-08-03 17:18:41

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

It is msi h81m e33
but it only support ddr3 sad
Sorry my bad i mentioned wrong at previous post.

Are you really sure the option you gived me make the whole system balance. Because ine of my frnd use intel i3 with 8 gb ram and his pc is shit acc to my old 4gb ram pc. 2gb + 2gb ddr2 big_smile
sir i does not want best CPU
Only thing i need that my pc would be balance.
wink


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#4 2017-08-03 17:22:29

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Your friends PC is shit? In what... playing games? Then it's because of the graficcard and not because of Memory.

There's perhaps a 1-3% fps difference vs. Dualchannel and in both sides.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#5 2017-08-03 17:24:05

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

Is there is any new model of raspberry pi.
Which give high specs.
>4gb ram


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#6 2017-08-03 17:24:44

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

And you know. If you make a new PC then you should not buy old hardware. The new hardware eats much less power.

A Chipset 250 Board (Kybelake) cost around 80$. (Here)

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#7 2017-08-03 17:25:50

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

Arkos wrote:

...

Your friends PC is shit? In what... playing games? Then it's because of the graficcard and not because of Memory.

There's perhaps a 1-3% fps difference vs. Dualchannel and in both sides.

...

Nahh...
I am talking about performance
Her PC takes nearly 20-25 sec to open chrome.
XD thats why i called her pc "Shit"


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#8 2017-08-03 17:26:52

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

You know, if you use OnChip grafic from the CPU, then Dualchannel is much faster also in games. But with a dedicated graficcard there's no real + for Dualchannel in most games.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#9 2017-08-03 17:28:13

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

Capt price wrote:

Nahh...
I am talking about performance
Her PC takes nearly 20-25 sec to open chrome.
XD thats why i called her pc "Shit"

...

That has more something to do with the harddisk, Internet or Viruses/Malware then with Memory.

She should run Malwarebytes Free Version to be sure.

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 17:28:41)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#10 2017-08-03 17:45:50

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

What will i use
4gb+4gb ddr3
Or 8gb ddr3


What about
asus nvdia geforce gt 710
http://www.amazon.in/gp/aw/d/B01AY78NFW … ref=plSrch
2gb 64 bit
I don't want to run heavy games.
I need a pc for average game runs smoothly gives best perfomance

nameless i know its you who keep changing my sig stapppp it.
I am not a goat banger. And never use that name.

Last edited by Capt price (2017-08-03 17:47:03)


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#11 2017-08-03 17:49:42

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Nooooo... then you can play with integrated Grafic on CPU.

First tell me what you wanna do/play on this PC.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#12 2017-08-03 17:53:17

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Just saw, that the components are cheaper in Switzerland.

The Palit 1050 GTX TI 4 GB is 9500 Rs

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 17:54:10)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#13 2017-08-03 17:56:47

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Anyway. With this budget you don't come far. Perhaps you should watch out for Occassion Hardware.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#14 2017-08-03 17:57:45

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

I just want to play bf1942 and bf2
Counter strike GO sometime source smile
Blackshot wink
Gta 4
But i want to use my pc for my work.
I am CAD engineer at hyundai pvt ltd (kim jong un)
I make some random CAD model including spring brake or sometimes PCB.
But sometime auto cad and design spark stop working and ripped me off.
I lost my all changes.
Then company paycut for submiting project very late.
Thats why i am going for new pc.


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#15 2017-08-03 18:04:48

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Hmm... For CAD you should buy a CPU with AVX/AVX2, so it should be at least a Skylake CPU.

http://www.tomshardware.de/skylake-inte … 889-8.html

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 18:06:38)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#16 2017-08-03 18:06:12

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

Also sometimes my old pc shows
blue screen and it says dump meomry like this.
Its to often that pissed me off
Then DOC says your hardisk has to many badfactor and can'resolve.


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#17 2017-08-03 18:10:41

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

I told you per PM you should run Chkdsk to repair the harddisk and asked you for a HDTune Health screenshot. I also wrote a guid how to do that.

It says, i guess, bad sector > which can be repaired with Chkdsk.

You told me the PC is slow since a while, .... it can be the harddisk.

Make what i told you and then perhaps it comes out that the harddisk is half broken. In this case you had only to buy a new harddisk.

1st step. Make a ChrystalMark Screenshot, (i allready was sending you the ChrystalMarkPortableLink), and then post the screenshot here or per PM.

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 18:11:29)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#18 2017-08-03 18:22:02

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

I tell you something. Look that you can fix your actual PC, ... like i said, ... then save double money and buy a actual system which runs like day and night for Cad and Games.

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 18:22:58)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#19 2017-08-03 18:25:24

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Btw. I have a new Intel Xeon 1220 CPU here in a locker. 4 Core, Brandnew. You could have it, but ... the frick. The shipping to your area is expensive.

But it's IvyBridge Sicket 1155. Older then your 1150 Mainboard and not compatible.

...

If you buy something new, then look that's the newest Generation, which costs not more then 4-6 year older new Hardware. But it's faster and eats much less energy.

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 18:30:51)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#20 2017-08-03 18:35:27

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

On the other side, here is the offical CPU List for H81 Chipset. It's Skylake which supports AVX/AVX2 which supports Cad. You need at least an I3 or higher. Lower CPU's don't have AVX AVX2 implemented.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/H81.html

A dedicated graficcard is also acclerating CAD

...

Last edited by Arkos (2017-08-03 18:44:31)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#21 2017-08-03 18:54:06

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

What PC/Graficcard you have now. I'm just wondering, because you use it for Cad.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#22 2017-08-03 18:54:34

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Btw. i'm still waiting on the ChrystalMark Screenshot.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#23 2017-08-03 19:33:16

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

I drink some coffee and going to sleep right now.
So i will send you tummorow via pm


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#24 2017-08-03 21:58:57

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

What....

Dl this tool, starting it, making a Printscreen and upload it takes maximum 2 minutes.  (Including understanding what you are doing here.)

You had now 1 1/4  days and i recieved still nuffin.  big_smile

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#25 2017-08-04 06:17:42

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

Hi again arkos
What i did is Hiren boot cd.
And run hdd regenator. And repair.
It ake estimated 1045 hours
23400 Bad sector found in just 140 mb

smiley_coffee.gif.html


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#26 2017-08-04 10:59:07

joint
Суперохуенный нагибатор
Ukraine
Reputation: 368
Location: Dnepropetrovsk, Ukraine
Registered: 2012-05-24
Posts: 4,412
Windows 7 Maxthon 5.0

Re: Assemble

you could find pretty balanced stuff on sites where people trade used ellectronics, i sure you could find a lot of the lots in a big city like Delhi, will be no warranty tho
in Switzerland people dont know much about how to save on hardware, they buy it from official distributors, weird people wink

Last edited by joint (2017-08-04 11:00:16)

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#27 2017-08-04 13:24:29

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

But you know. There's a reason for those bad sectors. Critically would be as example "pending sectors"

You really have to read out the with one of those tools.

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#28 2017-08-04 13:36:42

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

0 recoverd sector.


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#29 2017-08-04 16:37:57

Arkos
Member
Switzerland
Reputation: 726
Registered: 2014-06-06
Posts: 2,722
Windows 7 Chrome 59.0

Re: Assemble

...

Dude. Recovered and pending sectors are not the same.

I really tried...

...

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

#30 2017-08-04 17:31:20

Capt price
Cancer
Reputation: -16
Registered: 2016-04-28
Posts: 497
Android Safari 4.0

Re: Assemble

It says that it take more than 2340 hours.
What woll i do.
Should i wait and drink coffee smiley_coffee.gif
Or go for another hardisk

Last edited by Capt price (2017-08-04 17:34:40)


USER DIED smile

Offline

    0   Add Reputation to this user  Remove Reputation from this user

Board footer